Корона кризата не оказва влияние върху имотния пазар и ипотечното финансиране от банкови институции!

 Устойчив е сектора на недвижими имоти и продължава своето развитие!

Въпреки, че се очакваше корона кризата да доведе до сериозен спад в цените на имотите, те засега остават стабилни, поради високия процент на търсене за покупка. Наблюдава се, че пазарът на недвижими имоти се противопоставя успешно на последиците от пандемията! 

 - Все по често се търси дом и офис в едно!

В момента търсенето на големи апартаменти е на същото ниво като отпреди появата на епидемията. Клиентите търсят повече пространство, за да не се налага превръщането на кухненската маса в офис. Много клиенти в IT сектора, купуват жилища с големи квадратури, за да има достатъчно пространство за HOME OFFICE!

- Засилен е интереса за жилища с две и три спални!

Многочленни семейства с добри доходи и финансови възможности търсят жилища с големи площи, разполагащи с просторни две или три спални в предпочитани от тях райони на града, за да им осигури максималния желан комфорт и удобство за живеене. 

- Клиентите продължават да инвестират в имоти!

Недвижимите имоти остават предпочитана и отлична опция за инвестиция, защото хората знаят, че възвръщаемостта е гарантирана, независимо дали е криза или не. Имотът си остава най-сигурната инвестиция, при която човек може да защити спестените си средства! Купуват се малки жилища с цел отдаване под наем, като търсенето е както за готово и завършено жилище, така и за имот в начален етап от строителството, защото както знаем цената се определя спрямо етапа на завършеност, ако клиента търси изгодна цена и не е спешна инвестиционната му цел! 

- Засилен е интереса и за извънградски къщи!

Много семейства продължават да търсят нови къщи с голямо РЗП и самостоятелен двор във вилните зони и селища в близост до града. Също така се наблюдава засилен интерес за стари къщи в по-отдалечени селища от града, нуждаещи се от основен ремонт, на по-ниски ценови нива.

– Парцелите за застрояване на еднофамилни къщи също не отстъпват по отношение на високото търсене!

Има клиенти, които предпочитат сами да инвестират в построяването на своят дом, като закупят парцел на предпочитано от тях място.

- Банките продължават да поддържат своите ниски лихвени проценти и добри условия при ипотечното кредитиране!

По-голяма част от клиентите, които са купували недвижим имот с помощта на ипотечен кредит работят в сферите, които най-малко попадат в графата" засегнати от криза". Същият сегмент клиенти не отлагат своята покупка на мечтания дом, не са повлияни от корона кризата, имат своите сигурни доходи и разчитат на доброто финансиране и условия от банковите институции. А добрият профил на един клиент, като бъдещ кредитополучател винаги получава най- добрите и изгодни условия за кредитиране от банките.

                                                                                             Недвижимите имоти си остават най-сигурната и добра инвестиция!