Статии

 Устойчив е сектора на недвижими имоти и продължава своето развитие!

Въпреки, че се очакваше корона кризата да доведе до сериозен спад в цените на имотите, те засега остават стабилни, поради високия процент на търсене за покупка. Наблюдава се, че пазарът на недвижими имоти се противопоставя успешно на последиците от пандемията! 

 - Все по често се търси дом и офис в едно!

В момента търсенето на големи апартаменти е на същото ниво като отпреди появата на епидемията. Клиентите търсят повече...

Какво представлява предварителният договор за покупко-продажба?

В много сделки за прехвърляне на собственост на недвижим имот под формата на нотариален акт, предварителният договор е средство за подготовка на двете страни за предстоящата сделка. В деня на подписването му се удостоверява изправността на документите по имота, което дава до известна степен сигурност на купувача. 

Съгласно законовите изисквания при сделки с предмет покупко-продажба на недвижими имоти е необходимо предварителният договор задължително  да се изготви в писмена форма, тъй като и...

Доста често в предложения за покупка на жилище от тип-ново строителство, купувачите срещат в оферти или чуват израза- ЖИЛИЩЕТО СЕ ИЗДАВА ПО БДС-СТАНДАРТ! 

Съкращението БДС означава Български държавен стандарт. При проверка в Българския институт за стандартизация, обаче, се оказва че подобен стандарт в строителството не съществува. Под завършване по БДС, на пазара на недвижими имоти, се има предвид, че сградата ще има напълно завършени общи части и фасада, докато апартаментите ще бъдат предадени в следния вид:

  • Стените във всички жилищни помещения са...

В голямото море от информация с различни видове недвижими имоти на различни ценови нива, типове строителство, ситуирани в различни райони, има голяма опасност да се объркате, затрудните, или просто да си загубите времето в търсене на вашия дом.

За това съдействието на опитен брокер, който познава пазара на недвижимите имоти ще ви бъде само и единствено от полза. Той ще бъде Ваш съветник, Ваш защитник, Ваш посредник и помощник!Ефективният маркетинг и реклама са негова ежедневна задача, част от неговия работен процес. Той подбира и предлага подходящи оферти според зададените параметри...