Защо е препоръчително да потърсим съдействие от професионален брокер на недвижими имоти?

В голямото море от информация с различни видове недвижими имоти на различни ценови нива, типове строителство, ситуирани в различни райони, има голяма опасност да се объркате, затрудните, или просто да си загубите времето в търсене на вашия дом.

За това съдействието на опитен брокер, който познава пазара на недвижимите имоти ще ви бъде само и единствено от полза. Той ще бъде Ваш съветник, Ваш защитник, Ваш посредник и помощник!Ефективният маркетинг и реклама са негова ежедневна задача, част от неговия работен процес. Той подбира и предлага подходящи оферти според зададените параметри и изисквания на клиента- купувач, дава най-точната и ясна пазарна оценка на клиента- продавач за продажба на негов имот, професионално умее да го оферира, презентира и рекламира, за да се реализира бърза и успешна продажба.

Не подценявайте вътрешната информация, която брокера има за даден имот. Той знае колко време стои дадена оферта на пазара за недвижими имоти, за какъв диапазон от време продавачът иска да продаде свой имот.

Мрежата от агенции, в които работи брокерът и съответната база данни не е напълно достъпна за всеки. Партньорските взаимоотношения и репутацията на брокера му дават възможност да реагира бързо и професионално. Да получи ценна информация и допълнителни характеристики, от които ще зависи и цената на вашата инвестиция.

Уменията за водене на преговори не са лесна работа. Добрият брокер знае как да представи по най-добрия начин имота, да го популяризира на пазара, да го включи в базите данни на своите партньори от мрежата, да предложи най-подходящите купувачи.

Юридическите съвети, както и подготовката на пълния набор от документи, свързани с покупко – продажбата на недвижим имот не е за подценяване, тъй като откриването на неточности или неясни документи едва пред нотариуса може да Ви коства много нерви и допълнителни разходи.

Доверете се на подходящ брокер, който да приемете като своя брокер и същия  да защити вашия интерес и да успее да Ви помогне в търсенето или продажбата на имот!